01/04/13 05:00
(http://www.klassa.bg/)

В Мексико министерството на обществената сигурност беше официално закрито

Министерството на обществената сигурност в Мексико, отговарящо при управлението на бившия президент Фелипе Калдерон за борбата с организираната престъпност, прекрати съществуването си в съответствие с решение на настоящия държавен глава Енрике Пеня Нието, предаде РИА Новости.
С публикуването в четвъртък на съответния указ, функциите по осигуряването на обществената сигурност отново се възлагат на Министерството на вътрешните работи. Вътрешният министър Анхел Осорио Чонг възнамерява на все шест месеца да се отчита пред сенатска комисия за плановете за борба с престъпността.
Освен това в Мексико се създава ново подразделение за борба с престъпността – национална жандармерия, която ще следи за сигурността в най-проблемите райони на страната, стратегическите пристанища, летищата и по границите.
За подобряване на ефективността, територията на страната ще бъде разделена на пет оперативни региона, границите на които ще бъдат определени след съгласуване с губернаторите на щатите.
















РИА Новости


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване