01/04/13 05:57
(http://www.klassa.bg/)

Държавата може да вземе част от "Топлофикация-София"

Придобиването на миноритарен пакет от акции (т.нар. замяна на дълг срещу собственост) е един от многото варианти, които се разглеждат за изчистване на старите задължения на "Топлофикация София" към Българския енергиен холдинг.

Има и друга възможност - за съвместна инвестиция в новоизграждащи се когенерационни мощности на площадките на компанията, информират от дружеството, цитирани от агенция "Фокус". 

В момента се прави финансово-счетоводна и правна експертиза на старите задължения на компанията към холдинга. Едновременно с това се обсъждат и различните възможности за съвместни инвестиции. Все още няма избран окончателен вариант, защото е необходимо повече време за внимателен анализ на различните възможности. След това съответните предложения ще бъдат представени пред собственика на "Топлофикация-София" в лицето на Столична община за одобрение и ще бъдат обявени публично.

Тези разговори се водят през последните месеци с оглед намирането на най-доброто решение, което да удовлетворява всички страни.

"Топлофикация-София" беше прехвърлена на държавата в началото на 2009 г. 

Това обаче не разреши проблемите със задълженията на дружеството. През есента на 2009 г. стана ясно, че дълговете на "Топлофикация" възлизат на около 320 млн. лв. На "Булгаргаз" трябва да бъдат изплатени 105 млн. лв., а останалите пари - 215 млн. лв., трябва да бъдат платени на Българския енергиен холдинг (БЕХ).















"Фокус"





Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване