01/04/13 14:45
(http://www.hsnovini.com/)

Издадените билетите за любителски риболов с 1/3 повече през 2012- та година

Повишаване на издадените билети за любителски риболов през 2012- та година отчитат от ИАРА- Хасково

Значително е нараснал броя на издадените билети за любителски риболов през изминалата година, отчетоха от регионалната Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури. Разликата е значителна в сравнение с предни години, когато издадените разрешителни са били средно по 7500- 7600 на година.

“Отдавам този факт на по- високо съзнание на хората, което е в следствие на засиления контрол”, коментира за Хасково Новини директорът на местната агенция, д-р Милчо Милчев.

През изминалата година, инспекторите от агенцията са провели многобройни проверки, в резултат на които са били констатирани 282 акта, най- голяма част от които за нарушения при любителски риболов. Конфискувани са били 212 хрилни мрежи с обща дължина 10 195 м., 4 гумени лодки, 1 ел. двигател, 95 въдици, 71 винтери, 1 ел. уред за улов на риба и 90 кошове за раци. Само за месец декември актовете са 9 и са за нарушения при стопански риболов с мрежи без разрешително, не регламентирана продажба на риба и любителски риболов без билет. От агенцията съобщиха и че от тази година настъпват промени в осъществяването на стопански риболов.

“Хората, които досега се занимаваха със стопански риболов, трябва да знаят, че от 01. 01. 2013 г. техните разрешителни за този вид риболов вече са прекратени. Ако желаят да се занимават с тази дейност, трябва да се пререгистрират като лица, които се занимават с развъждане и отглеждане на риба или аквакултурно производство по чл. 25 от Закона за рибарство и аквакултури”, допълни още д-р Милчев.

За тези, които не спазват забраната са предвидени глоби от 1500 до 3000 лв.

Младен Желязков
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване