01/04/13 14:15
(http://e-vestnik.bg/)

ПроКредит банк блокира суми от сметките на всички клиенти

Изпълнителните директори на Прокредит банк Петър Славов, Емилия Царева и Марияна Петкова. Снимка: сайт на банката

От Нова година Прокредит банк блокира авансово от сметките на клиентите си сума равна на 6 месечни такси за обслужване. Това е наречено „минимално салдо”. Тоест, в сметките е блокиран неснижаем остатък в размер на 6 месечни такси. При фирмените сметки това са 6 лв. на месец, тоест банката блокира 36 лева от парите на клиентите. При различни видове разплащателни сметки на физически лица има подобни такси, най-често по 4 лв. месечно. Тоест банката е блокирала суми от всичките сметки на клиентите най-често в размер на 24 до 36 лева.
Новината още не са я научили всички клиенти на Прокредит банк, но във Фейсбук и форуми в интернет вече има остри коментари.

Ето какво пише във Фейсбук Victor Lilov:
”Здравейте ПроКредит - начинът по който “въведохте” “услугата” “минимално салдо” не ми хареса. Никак. Нали не мислите, че съм тъпак, който умира от радост да ви дава безлихвен кредит защото сте я закъсали? Смятам да си закрия ВСИЧКИ сметки при вас. С неуважение, не ваш В.Л.

Повечето клиенти, които коментират са раздразнени и смятат новата измишльотина на банката за форма на безлихвен шестмесечен револвиращ кредит. „И аз искам на тези условия да ми отпускат кредити, а не на 14%, както им беше “най-добрата” оферта. Да се гръмнат!”, коментира клиент на банката. Банката предлага кредити с лихва и над 15%.

Клиенти на Прокредит банк научиха със закъснение преди време, че тегленето на суми в брой под 400 лева се таксува с 1 лев. Касиерките не съобщаваха на всеки клиент за тази такса, а сумата се удържа от сметката му.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване