01/04/13 21:07
(http://www.klassa.bg/)

Реклама на хранителен продукт вбеси млекопреработватели

Асоциацията на млекопреработвателите се вбеси на реклама на сирене с палмово масло и реши да вземе съдебни мерки по въпроса.

Браншовиците са категорични, че рекламния клип, в който момиче с голямо деколте черпи мъж с млечен деликатес, изваден от пазвата си, има подвеждащо послание. Експертите са готови да сезират Комисията за защита на конкуренцията и Съвета за електронни медии, защото рекламата внушава, че палмовото сирене е по-здравословно от истинското.

Решение дали да бъде спряна спорната реклама ще бъде взето, след като всички компетентни органи се произнесат и Агенцията по храните каже своето мнение.

От своя страна, производителите на продукти с растителни мазнини твърдят, че рекламата отговаря напълно на законовите изисквания и няма подвеждане на потребителя.. Според тях няма подвеждане, защото в клипа не се споменава думата сирене. Тя е заместена от друго определениe.

 

















iNews.bg


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване