01/05/13 05:24
(http://www.klassa.bg/)

Павлова иска законова забрана на строежите в Несебър

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова заяви, че в понеделник (7 януари) ще бъде внесен законопроект в парламента, който окончателно да забрани строежа върху земи, които са квалифицирани като дюни, информира агенция "Фокус".

"Това, което ще предложим в понеделник, е да се прецизира дефиницията за дюна”, каза Павлова.

Тя уточни, че най-важната промяна, която ще се въведе, ще бъде в Закона на черноморското крайбрежие за пълна забрана за строителство на всички терени, независимо дали са частна или държавна собственост, където има дюни - не само в зона А, но и в зона Б

Тя предложи да се създаде регистър на природните забележителности.

В допълнение в Закона за горите Павлова каза, че трябва да залегне забрана за строеж или възможност за промяна на предназначението на горски територии, които са предвидени за залесяване.

По-рано днес бе отменено решение за застрояване на 29 декара площ в местността "Кокола"”, в комплекса "Черно море” на Община Несебър. В района е било предвидено да се построят 122 сгради.

По думите на регионалния министър ще бъде наложена административна глоба на главния архитект на общината. Предстои да се направи анализ за допълнителни промени, за да се избегнат подобни други случаи.






















"Фокус"
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване