01/06/13 14:21
(http://www.klassa.bg/)

Кувейтци осъдиха „Летище София“ за 38 млн. долара

"Летище София" трябва да плати на кувейтската компания “Mohammed Abdulmohsim Al-Harafi and Sons” 38 млн. Долара, реши Парижкия арбитражен съд. Компанията е строител на една пот пистите на софийската аерогара.  Средствата за това бяха осигурени от от Кувейтския фонд за развитие.
След приключване на строителството обаче изпълнителят заведе иск срещу „Летище София” за забавяне на разрешителните за строеж, оскъпяване на работата и неизплатени суми.
Тогава транспортното министерство заяви, че кувейтците не са представили фактури за допълнителните си разходи и затова те не са им покрити. В крайна сметка Парижкият арбитражен съд се произнесе в полза на кувейтската страна.
От аерогарата увериха, че спорът с кувейтската фирма е от частен характер и летището има възможност да изплати присъденото обезщетение. Въпреки това пред investor.bg директорът на летището Веселин Пейков обясни, че все още няма да изплащат парите. „Ще изчакаме решението на българския съд. Струва ми се, че има известни пропуски в решението на парижкия арбитражен съд, които ще трябва да бъдат преразгледани“, обясни той.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване