01/06/13 04:58
(http://www.klassa.bg/)

Лацио се поздрави с труден успех над Каляри

Лацио постигна труден успех над Каляри с 2:1 в късния мач от съботната програма на Серия А.

Лациалите бяха по-добрият тим през целия мач на "Стадио Олимпико", владееха повече топката и създадоха много положения за гол, но изковаха победата едва в последните десетина минути на двубоя.

В герои за домакините се превърнаха Абдулай Конко, който изравни резултата в 87-та минута и Антонио Кандрева, който донесе успеха с гол от дузпа четири минути преди края на редовното време.

Преди това футболистите на Каляри бяха повели с гол на Марко Сау в 62-та минута.

Така Лацио продължава победния си ход в Италия и през 2013 година, и вече има 39 точки на втората позиция в класирането. Каляри пък записа 11-то поражение в шампионата и със скромния актив от 16 пункта се намира на 17-то място, само на точка от опасната зона.

Двубоят започна сравнително равностойно. Първият опасен удар в срещата бе дело Сенад Лулич в 12-та минута, но той профуча вляво от вратата на гостите. Пет минути по-късно Ернанеш нацели гредата след удар от фаул.

Каляри отговори с изстрел на Раджа Нианголан, който бе отразен от Федерико Маркети.

Лацио обаче определено бе по-добрият отбор и до края на полувремето на няколко пъти не успя да се разпише чрез Лулич, Маури и Ернанеш. Най-добрата ситуация пред домакините дойде в 38-та минута. Тогава Мирослав Клозе бе изведен по чудесен начин от Ернанеш, преодоля стража на Каляри, но не успя да насочи топката в опразнената врата.

През втората част столичани доминираха тотално и дадоха много малко възможности на своя съперник. Още с първия си точен удар след подновяването на играта обаче гостите излязоха напред в резултата. В 62-та минута Марко Сау пое топката след пас на Данило Авелар пред наказателното поле на римския тим, разходи се между защитниците в небесно синьо и отправи неспасяем удар в долния ляв ъгъл на Маркети.

Лацио моментално се вдигна на щурм и на терена се появи Антонио Кандрева, който замени Алваро Гонзалес. Последваха напрегнати минути пред вратаря на Каляри Агаци, но нападателите на домакините така и не успяваха да намерят правилния път към неговата мрежа.

В 79-та минута защитата на сардинци най-после се пропука и резултатът бе изравнен. След центриране от корнер от дясно Джузепе Биава отигра с глава, топката достигна до непокрития Абдулай Конко и той от два метра я засече в противниковата врата - 1:1.

В последните минути на срещата драмата стана пълна. В 83-та минута Мирослав Клозе получи хубаво подаване, откъсна се от защитата на Каляри и се озова сам срещу Агаци, който при опита си да достигне топката фаулира тарана на "орлите". Съдията отсъди дузпа и изгони стража на гостите.

Последваха няколко минути разправии, при които и Андреа Косу видя картона с червен цвят. В крайна сметка с изпълнението на наказателния удар се нагърби Кандерва, който безкомпромисно заби топката в долния десен ъгъл на влезлия като смяна Влада Аврамов - 2:1 в 86-та минута.

До края на мача други попадения нямаше и трите точки останаха в Рим за радост на зрителите по трибуните на "Стадио Олимпико".

По-рано през деня Катания и Торино направиха нулево равенство.


























Божидар Азманов


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване