01/06/13 15:00
(http://www.klassa.bg/)

Маргарита Попова: Подписвам укази за гражданство, само при наличие на необходимите условия

Подписвам укази за гражданство, само когато са налице условия, залегнали в Закона за българското гражданство. Това каза вицепрезидентът Маргарита Попова в неделя.
Член 16 е ясен и категоричен – трябва България да има интерес от такива хора да бъдат български граждани, каза вицепрезидентът. Тези хора най-напред трябва да се почувстват съпричастни, те трябва да се почувстват като част от този народ, от тази нация и след това да последва указът и признанието от Българската държава. Така че, когато не са налице тези условия, българско гражданство не се дава и няма да подписвам указ. Другото, което казах още в началото на 2012 година, е, че гражданството не се купува с пари. Не знам кой купува гражданство и кой се опитва да купува. Знам само, че аз не съм характер и човек, който ще продаде авторитета, имиджа и добрия образ на България и с това спирам дотук по въпроса, коментира Попова.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване