01/06/13 13:36
(http://www.klassa.bg/)

Преди 2 г. бъдещият египетски президент нарекъл израелците „потомци на свине и маймуни“

Египетски медии пуснаха в интернет видеозапис, в който сегашният президент на страната Мохамед Мурси е споделил през 2010 г. какво мисли за Израел и евреите, съобщава в.“Едиот Ахронот“, цитиран от Лента.ру. Мурси описва съседите като „кръвопийци, потомци на свине и маймуни“ и казва, че всякакви преговори с тях са безсмислени, защото са само загуба на време. Палестинската автономия била създадена от враговете – ционисти и американци – единствено с цел да се противостои на волята на палестинския народ. Като представител на движението „Мюсюлмански братя“, Мурси е бил убеден, че ционистите нямат място в Близкия изток и те трябвало да бъдат изгонени дори от „всички мюсюлмански страни“. Във видеото той заявява , че при никакви обстоятелства няма да признае „зелената линия“, разделяща Палестина и Израел, защото цялата земя е палестинска.
Мурси стана президент на Египет през 2012 г. Той получи благоразположението на западните страни, тъй като успя да постигне примирие между Израел и ХАМАС.
Независимо от мнението на Мурси за Израел, САЩ продължават да доставят на Египет военна и финансова помощ, чийто обем надвишава един милиард долара, отбелязва руският сайт.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване