01/06/13 14:30
(http://www.klassa.bg/)

„Шпигел“: Русия може да се превърне в хоспис за застаряващи знаменитости

Русия е на път да се превърне в нещо като хоспис за застаряващи знаменитости. Така германското списание „Шпигел“ коментира руския паспорт на Жерар Депардийо.
В събота френският артист пристигна с чартър в черноморския курорт Сочи и вечерта се срещна с руския президент Владимир Путин в неговата резиденция. Там той е получил новия си паспорт, но говорителят на Путин Дмитрий Песков отрече руският държавен глава лично да му е връчил документа. По думите на Песков срещата е била кратка и на нея двама са обсъдили филма за Григорий Распутин, в който главната роля играе Депардийо. Първи канал на руската телевизия излъчи кадри как двамата са на маса и разговарят за филма, а самият паспорт не бе показан.
В четвъртък Депардийо получи руско гражданство с указ на президента на Руската федерация. Кремъл мотивира акта с големия принос на актьора в развитието на руското кино, а самият Депардийо се обясни в любов към Путин и нарече Русия „страна на велика демокрация“, отбеляза Би Би Си. Освен това добави, че се заема да учи руски език.
В.“Ню Йорк таймс“ припомня, че през октомври Депардийо участва заедно с чеченския лидер Рамзан Кадиров на тържествата в Грозни по случай 194-та годишнина на града. Тогава Кадиров го покани да се пресели там.
Депардийо също се е съгласил да играе във филм по сценарий на Гулнар Каримова, дъщеря на президента на Узбекистан Ислам Каримов, остро критикуван в света за нарушаване на човешките права.
Депардийо поиска белгийско жителство и купи имот в малко белгийско градче преди два месеца, заради предложения от френския президент Франсоа Оланд данък богатство от 75 %, който би засегнал всички хора с годишен доход над 1 милион евро. В Русия облагането е 13% върху доходите, независимо от размера им, припомня АФП.
Преди дни и френската актриса Бриджид Бардо заяви, че може да поиска руско гражданство, но не заради данъците, а заради по-доброто отношение към животните. По думите й Путин бил направил повече за защита на животните, отколкото всички френски президенти, взети заедно.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване