01/07/13 20:59
(http://www.klassa.bg/)

Bank of America плаща $ 10.3 млрд. по случая с ипотечните измами

Bank of America ще изплати 10,3 млрд. долара с държавната компания за ипотечно рефинансиране Fannie Mae, за да уреди спор за рискови ипотечни заеми, продадени преди кризата, съобщават световните агенции. 3,55 милиарда от тях ще бъдат изплатени директно на Fannie Mae, а 6,75 милиарда долара ще бъдат заделени за откупуването на 30 000 заема, които може да не бъдат обслужени и да предизвикат бъдещи загуби за Fannie Mae.

"Благоприятно решение на дългогодишния спор между Fannie Mae и Bank of America е в интерес на данъкоплатците. Fannie Mae се стреми активно да получи откупуването на заеми, които не са отговаряли на нейните норми, когато са били предоставени, и сме щастливи, че постигнахме подходящо споразумение", заяви юридическият директор на Fannie Mae Брадли Лерман.

Организацията за ипотечно рефинансиране твърдеше, че Bank of America я е подвела относно качеството на заемите, които е откупила в самото начало на кризата и които й причиниха колосални загуби.

Copyright © CROSS Agency Ltd.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване