01/07/13 21:03
(http://www.klassa.bg/)

Ангел Семерджиев се разкая за грешката си в данъчната декларация

Шефът на ДКЕВР Ангел Семерджиев се разкая за грешката си в данъчната декларация.

Той не посочил в декларацията си пред Сметната палата покупка и продажба на апартамент в Несебър от 168 кв. м. с паркомясто, както и задължение към банка в размер на 90 000 евро, обезпечено с ипотека върху апартамента.

В деня, в който от Сметната палата публикуваха списъка с над 290 държавни чиновници, подали документи с несъответствия, Семерджиев изпрати отворено писмо, в което обяснява грешката си и съжалява за нея.

Той прави и следните възражения:

1. Покупката на посочения от вас апартамент е станало със заем от Банка ДСК и цената на жилището е платена изцяло и само с посочения от вас заем, за което прилагам копие от нотариален акт и договор за заем и ипотека.

2. Поради настъпили промени от личен характер - раждането на дъщеря ми Александра Ангелова Семерджиева на 23.11.2012г. взех решение за продажба на апартамента, която е извършена същата година. Продажбата е на цената по която съм придобил имота със заема от банката и фактически нямам нито приход нито разход освен платените такси, които не надвишават 2000 лв.

Не съм декларирал тези обстоятелства, защото съм преценил, че те не са променили по никакъв начин декларираните от мен обстоятелства за 2011. Направените разходи за тези сделки се ограничават до плащане на оценки и такси, които не превишават 2000 лв. Всички останали плащания са банкови преводи указани в нотариалните актове.

По-долу обаче Семерджиев обявява, че не е декларирал тези обстоятелства поради разбирането му, че не е било необходимо.

След като се запознах подробно със Закона за публичност на имуществото на лица, заемащи висши държавни длъжности и вашето писмо разбирам, че е трябвало да ги декларирам и да представя доказателства, че резултатът от тях е разходи около 1200 лв.

Той изразява и надеждата си, че може да се възползва от разпоредбата на чл.7 ал. 5, където се посочва, че ако несъответствието е в размер до 10 000 лв. проверката може да приключи със заключение за съответствие.

www.novini.bg

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване