01/07/13 14:32
(http://www.klassa.bg/)

Берлускони вече предпочита да е министър на икономиката, а не премиер

Бившият италиански премиер Силвио Берлускони обяви, че е постигнал споразумение със Северната лига за общо явяване на изборите и че би искал да стане икономически министър в бъдещето дясноцентристко правителство, предаде Ройтерс.
Пред италианско радио той каза, че се е договорил с Роберто Марони, лидер на лигата, която бе коалиционен партньор в последното му правителство. Партията на свободата на Берлускони ще подкрепи кандидатурата на Марони за президент на Ломбардия на предстоящите избори в областта, според споразумението.
Северната лига е известна със своята антиимигрантска позиция и с искането да се даде повече власт на регионите. Лигата отдавна настоява данъчните приходи да отиват директно по места, тъй като сега богатият Север работел и произвеждал повече, за да издържа бедния Юг.
Берлускони заяви, че още не е наясно кой ще бъде премиер в бъдещото правителство на десницата. „Ще решим, като спечелим“, каза той, като добави, че предпочита да бъде икономически министър, а премиер да стане секретарят на партията му Анджелино Алфано.
Според социологическо допитване, публикувано в неделя, един съюз между Партията на свободата и Северната лига може да разчита на около 28% от гласовете на изборите на 24 и 25 февруари. Докато лявоцентристката коалиция, ръководена от Пиер Луиджи Берсани от Демократическата партия, би спечелила 38-39%. Центристкият блок на премиера-технократ Марио Монти ще получи 14-15%, сочи проучването.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване