01/07/13 16:21
(http://www.klassa.bg/)

БЕХ може да придобие дял от "Топлофикация София" срещу дългове


Една от идеите, които се обсъждат за бъдещето на „Топлофикация - София", е Българският енергиен холдинг (БЕХ) да придобие миноритарен пакет от дружеството срещу част от задълженията му, коментира енергийният министър Делян Добрев. Целта не е промяна на собствеността, а начин да се осигурят допълнителни средства за когенерации и инвестиции в столичната топлофикация, допълни той.

Задълженията на дружеството са натрупани основно през периода между 2007 г. и 2009 г., когато топлофикацията е била държавна, каза от своя страна кметът на София Йорданка Фандъкова. „Тези огромни дългове, с които ние получихме топлофикацията – над 400 млн. лв., трябва да се вземе решение по какъв начин да могат да се разплащат. Това е само една от идеите, разглеждат се и други идеи. За мен най-важното е възможността да се инвестира", допълни кметът. Според последния отчет на дружеството, публикуван в Търговския регистър, капиталът му е около 760 млн. лв.

„Топлофикация София“ е изготвила около 20 проекта, като се търсят начини за финансирането им, допълни Фандъкова. В момента най-важното е да са гарантира отоплителния сезон, каза градоначалникът.




Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване