01/07/13 13:26
(http://www.klassa.bg/)

Българин вдигна за пръв път македонското знаме на рали "Дакар"

Медиите в Скопие отделят голямо място на старта на рали "Дакар" в Перу, когато българинът Тодор Христов издигна едновременно македонското и българското знаме. Почти всички спортни издания в Скопие съобщиха за събитието, като го илюстрираха със снимка. "Македонско знаме се вее на ралито "Дакар", пишат "Плюс инфо" и "Либертас". "Македонското знаме за пръв път на "Дакар", пише "Канал 5". "Христов представи Македония с вдигнато знаме на ралито "Дакар", пише "Сител". "Исторически момент: Българинът Христов за пръв път издигна македонското знаме на рали "Дакар" (фото + видео)", пишат "Курир" и "Спорт Корнер". "Българин за пръв път издигна македонското знаме на световното рали "Дакар", пише "Журнал".
Състезателят от МК "Александър" от Скопие Тодор Христов ще влезе в историята като първия участник, издигнал македонското знаме на най-престижното световно рали "Дакар", пише електронното издание "Екипа". На церемонията по старта на първия етап в Лима, Перу, той издигна едновременно македонското и българското знаме. На Христов, който се състезава с македонски лиценз, това ще му бъде второто участие на най-известното рали, след като в 2011 г. се състезава за родината си България. Христов е в категорията АТВ, където има 39 участници и 14 състезателни етапа. В първия етап победи представителят на домакините Флорес Семинарио, а Христов е на 37 място. Вторият етап е със специална скоростна отсечка от 242 километра и свързващ етап от 85 километра като стартът и финалът са в Циско, Перу.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване