01/07/13 13:38
(http://www.klassa.bg/)

Българка почина, след като се самозапали във френски затвор

Българска гражданка е починала в затвор във Франция, запалвайки се сама в килията си, съобщи БНР.
Случаят е разследван от местната жандармерия. Все още се изясняват обстоятелствата около смъртта на 73-годишната българска гражданка, сложила край на живота си в центъра за лишени от свобода във френския град Жу ла Вил. Според регионалния вестник "Йон репюбликен" загиналата, чието име не е съобщено, е излежавала присъда за опит за убийство и е трябвало да излезе на свобода на 80-годишна възраст през 2019 г.
Резултатите от аутопсията, очаквани днес или утре, трябва да внесат повече яснота около смъртта на затворничката. Според същото издание тя се е самоубила часове след завръщането си от психиатрията в град Осер, където е била настанена след предишен опит да сложи край на живота си. Вестникът цитира свидетелства на надзиратели, които са чули викове от килията, но когато се се намесили, е било късно. Загиналата е подпалила дрехите си, но засега не е известно с какво запалително средство и как го е придобила. В последно време затворът в Жу ла Вил си спечели лоша слава заради разрити нарушения от страна на персонала.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване