01/07/13 10:43
(http://www.klassa.bg/)

Д-р Йордан Войнов: Има вероятност в края на 2013 г. голяма част от българското мляко да излезе извън хранителната верига

Още в началото на 2013 година Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) започва да работи по проблемите, свързани с качеството на българското мляко, тъй като изтича гратисният период, в който страната ни е трябвало да приложи регламентите на Европейския съюз. Това съобщи за Радио „Фокус” изпълнителният директор на Българската агенция по безопасност на храните д-р Йордан Войнов. „Изтича дерогацията за качеството на млякото, това е един много сериозен проблем. Има вероятност, ако не се изпълнят всички изисквания, една голяма част от млякото да излезе извън хранителната верига. Голяма част от фермерите, които отглеждат животни за мляко са с по-малък брой и съответно трябва да се изпълнят определени европейски изисквания. Ние имахме дерогация за 2012-2013 година, която изтича. Трябва да се впрегнат всички усилия, за да може в края на годината млякото, което се произвежда, да е по европейските стандарти. „Стартират срещи с представители на месната индустрия, за да бъде лимитирано съдържанието на соя в месните продукти”, допълни д-р Войнов като обясни, че целта е гражданите да консумират не само безопасна, но и качествена храна.














Радио „Фокус”








Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване