01/07/13 11:57
(http://radiomilena.com/)

Забраняват строителството върху дюни

duni 300x182 Забраняват строителството върху дюниЗаконодателни промени, с които ще се забрани строителството върху дюни, независимо дали са частни или държавни ще бъдат внесени в най-скоро време в парламента. Това съобщи в Министерски съвет министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова след среща с премиера Бойко Борисов и представители на екоорганизации, предаде КРОСС.

В тези промени ще се прецизира дефиницията на това – какво са дюни, допълни Павлова. Промени ще има и в Закона за горите, стана ясно още след срещата. На нея присъстваха и министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов и министърът на околната среда и водите Нона Караджова.

Освен проверката на сделката и издаденото разрешение за строеж на терена от 29 дка край Несебър, сред темите на разговор бяха и готвените промени в Закона за горите, Закона за опазване на околната среда, Закона за биологичното разнообразие и Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, с цел да не се допускат подобни сделки и строежи.

По-рано днес коалицията от неправителствени организации и граждански групи „За да остане природа в България“ обяви, че ще направи няколко предложения за законодателни промени.

Най-много са предложенията за промени в Закона за устройство на територията. Сред тях са премахване на възможността за абсолютна стабилност на строителните разрешения, с което се забранява контрола върху тях след изтичане на 14-дневния срок след издаването им.

От коалицията искат още връщане пълномощията на ДНСК за всички категории строежи за последващ контрол върху тях. Иска се и да може да се обжалват Общите устройствени планове в съда от засегнати лица, в това число и граждански неправителствени организации.

В Закона за горите се иска промяната на предназначението на гори в Натура 2000 да е само за обекти на държавата и общината, а частните лица да бъдат изключени от това право. Всички процедури по стария закон да бъдат отменени.

 Забраняват строителството върху дюни

bookmark Забраняват строителството върху дюниsvejo Забраняват строителството върху дюниgoogle Забраняват строителството върху дюниdelicious Забраняват строителството върху дюниstumbleupon Забраняват строителството върху дюниfacebook Забраняват строителството върху дюниСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване