01/07/13 05:21
(http://www.klassa.bg/)

"Коммерсант": САЩ смятат, че планът на Башар Асад е откъснат от действителността

Пътната карта на сирийския президент Башар Асад за спиране на въоръжения конфликт, който вилнее в страната, е „откъснат от реалността”, заяви говорителят на Държавния департамент на САЩ Виктория Нуланд, цитирана от руския в. "Коммерсант".
В неделя Асад представи пред сирийския народ своето виждане за ситуацията в страната и предложи план за поетапно излизане от кризата- в частност- чуждестранните правителства да спрат да финансират „терористите”, свикване на правителствена конференция за национален диалог, създаване на ново правителство, разработване на нова конституция и обявяване на всеобща амнистия.
Речта на Асад „е още един опит на режима да се задържи на власт и не служи по никакъв начин за изпълняване на целта на сирийския народ за политически преход”, заяви Нуланд.
„Инициативата на сирийския държавен глава е откъсната от действителността. Той трябва да си върви”, допълни говорителят на Държавния департамент.






















"Коммерсант"




Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване