01/07/13 13:51
(http://www.klassa.bg/)

КСБТ: Месото поскъпна с 20 на сто за година

Когато нещо в света тръгне да поскъпва, у нас цените скачат, после бавно се връщат назад”, заяви Едуард Стойчев, председател на Държавната комисия по стокови борси и тържища. пред БНР в понеделник.

Той даде пример с месото, което е поскъпнало с около 20% за година. И тъй като у нас повечето от продаваното месо е вносно, то би трябвало да последва тенденцията на световния пазар, която вече доведе стойностите до миналогодишните. За съжаление, у нас това не се забелязва и положението в никакъв случай не е нормално, коментира той.

“Цената на брашното също тръгна нагоре, макар и със стотинки”, каза още Стойчев. “Цената на зърното пада, у нас цената на брашното се вдига, това също не е икономически обосновано”, твърди той.

Според председателя на Държавната стокова комисия хлябът не може да поскъпне, при сегашната конюнктура и силната конкуренция сред хлебопроизводителите. Въпреки че у нас се яде най-евтиния хляб, то като качество, той е под европейските стандарти, посочи той.

“Около 500 хиляди тона зърно е изнесено от страната, но зърнения баланс на България е много стабилен”, уточни Стойчев.”Това положение няма да се промени до нова реколта”
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване