01/07/13 11:44
(http://www.klassa.bg/)

Министър Вежди Рашидов: Ще бъде създаден фонд за подпомагане на културни дейци

Тази сутрин министърът на културата Вежди Рашидов обяви в студиото на "Добро утро, България" по TV7 , че ще бъде създаден Обществен фонд за подпомагане на културните деятели в нужда. Рашидов заяви, че това ще е обществен фонд, който ще бъде много полезен. През последните години не са един и два случаите, в които деятели от културните среди имаха нужда от лечение.

Рашидов е разговарял с Христо Мутафчиев, председател на Съюза на артистите, който също е застанал зад тази идея и предстои да бъдат уточнени всички детайли за учредяването. "Хубаво е да го създадем този фонд. Всички ще се обединим и ще пълним една касичка. Артистите имаме възможност да отчисляваме от някои представления, можем да правим търгове с картини на художници, ще седнем и ще го сглобим. Този фонд ще бъде много полезен", заяви пред новите водещи на блока Мая Костадинова и Витомир Саръиванов министър Рашидов.

След като разбрал за влошеното здравословно състояние на именития режисьор Рангел Вълчанов, Рашидов веднага се ангажирал да му помогне. Министърът на културата заяви, че както държавата, така и той с лични средства са подпомогнали лечението на режисьора Вълчанов в Австрия.

"Имаше нужда, имах възможност - помогнах. Хората трябва да си научим в труден момент да си подаваме ръка. Много се радвам, че е подобрено състоянието му след завръщането му от Австрия", каза още Рашидов.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване