01/07/13 15:52
(http://www.hsnovini.com/)

Митрополит Николай пожела здраве и благоденствие на хасковлии

Пловдивският митрополит Николай пожела здраве и благоденствие на хасковлии от църквата “Успение на Пресвета Богородица”

На днешният ден, когато православната църква почита паметта на Св. Йоан Кръстител,  пловдивският митрополит Николай отслужи тържествена света литургия в Хасково по случай християнския празник. Литургията се проведе в църквата “Успение на Пресвета Богородица”.

След края на църковната служба дядо Николай проведе и проповед, в която честити празника и поздрави хасковлии. Той заяви, че винаги когато има възможност да посети и да отслужи свята литургия в Хасково сърцето му се пълни с духовна радост. Във връзка с днешният църковен празник митрополитът пожела на хората да се вгледат в добродетелите на Св. Йоан Кръстител и да му подражават, да запазят вярата в себе си. После той отправи и пожеланията си за благоденствие  и Божия закрила над жителите на Хасково.

Митрополит Николай поздрави и всички , които носят името на Свети Йоан Кръстител. Благодари и на добрата организация и масовото посещение на гражданите в църквата. Получени бяха и поздрави от кмета на Кърджали Хасан Азис, което стана повод митрополита да заяви, че в България може да се живее в мир и любов.

На днешният празник имен ден празнуват Иван, Иванка, Йоан, Йоана, Ивайло, Калоян и техните производни.

Младен Желязков

Църквата се напълни с вярващи хасковлии

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване