01/07/13 14:43
(http://www.hsnovini.com/)

Обвиненият за убийството в Димитровград остава в ареста

Обвиняемият Тодор Райчев не помнил нищо от злощастната нощ

Най-тежката мярка за неотклонение – задържане под стража наложи хасковския окръжен съд на 49-годишния Тодор Райчев от Димитровград. Той е обвинен за умишлено убийство на приятеля си, 65-годишния Тодор Тодоров от същия град, вечерта на 2 срещу 3 януари. Решението може да бъде обжалвано в тридневен срок пред Апелативен съд Пловдив. Делото за убийство е насрочено за 15 януари от 10 часа.

Най-тежката мярка за неотклонение – задържане под стража поиска прокуратурата за 49-годишния Тодор Райчев от Димитровград на днешното заседание. Прокурор Георги Гешев изтъкна мотивът, че има опасност обвиняемият да се укрие и извърши ново престъпление.

Съдът не взе под внимание поисканата от защитниците на Райчев по-лека мярка задържане под домашен арест, с оглед на здравословното му състояние и чисто съдебно минало. Представени бяха няколко епикризи на обвиняемия за това, че страда от диабет и е претърпял операция за отстраняване на хемороиди. Провежда домашно лечение и ходи на контролни прегледи всеки месец. Адвокатът на обвиняемия заяви, че от всички събрани по делото доказателства досега става ясно, че загиналият Тодор Тодоров и обвиняемият са приятели. Те често са се събирали и досега между тях не е имало спорове. Не се знае и какъв е мотивът на Райчев да посегне на приятеля си и това, че няма данни защо е изпаднал в безпаметно състояние и не си спомня нищо от въпросната нощ, допълни адвокат Димо Стоянов.

Следващото дело е насрочено за 15 януари

Убийството стана в нощта на 2 срещу 3 януари. Райчев и негов съсед отишли на гости на Тодор Тодоров, към компанията се присъединил и друг техен приятел. По-късно в дома останали само обвиняемият и жертвата. Сутринта, когато Райчев се събудил, осъзнал, че не е в дома си. Обадил се на съседа и съпругата си, а после позвънил на 112. Под тялото на жертвата е открит нож и острие за нож, а навсякъде имало кръв. Такава е открита и по дрехите на обвиняемия. Пред съда днес Тодор Райчев каза, че нищо не помни от случилото се в злощастната нощ.

Репортаж гледайте в новините на телевизия Рекординг.

Хасково Новини
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване