01/08/13 14:04
(http://www.klassa.bg/)

Yahoo! и Google – сред топ рекламодателите на пиратски сайтове

Google и Yahoo! са между водещите онлайн рекламодатели, които работят с пиратски сайтове. Това става ясно от проучване на лабораторията Annenberg Innovation към Университета на Южна Калифорния, цитирано от kaldata.com.
Според изследването, лидер в показването на реклами на пиратски сайтове се оказва базираната в Kалифорния компания OpenX. Google от своя страна заема второ място в класацията, а Yahoo! - шесто.

Проучването, което занапред ще се публикува всеки месец, има за цел да предизвика дебат в онлайн индустрията относно начина, по който се подкрепят сайтове, споделящи нелицензирани филми, видеоигри, музикално съдържание и софтуер.

Представителите на лабораторията посочват, че законодателни инициативи като SOPA и PIPA не само са позорни, а и не са начин, за решаване на проблема с разпространението на пиратско съдържание. Според тях именно подобни изследвания могат да спомогнат за справяне с явлението.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване