01/08/13 14:05
(http://www.klassa.bg/)

Безработицата в еврозоната с антирекорд от 11.8% през ноември

Нов скок на безработицата в еврозоната отчете Евростат, съобщи dsarikfinance.bg. През ноември равнището на безработица достига 11.8%, при 11.7% през предходния месец октомври, с което е постигнат нов антирекорд,.

Във формата ЕС, в който се обединяват данните за 27-те страни членки на организацията, равнището на безработица остава 10.7%, колкото бе и през октомври.

Отвъд процентите тези данни означават, че в началото на зимния сезон 26,061 млн. европейци са били без работа и са разчитали на социална помощ. От тях 5.799 млн. души са на възраст под 25 години.

В еврозоната броят на хората, останали без препитание, се е увеличил със 113 хил. души.

Най-много са безработните в Испания и Гърция, където равнището на безработица е съответно 26.6% и 26%. В южната ни съседка проблемът се е задълбочил чувствително, имайки предвид, че към същия период на миналата година равнището на безработица е било 18.9%.

Спрямо ноември миналата година най-чувствително се е подобрил проблемът с безработицата в Естония, където равнището намалява от 12.1% на 9.5%, по данни за месец октомври.

За България Евростат отчита 12.4% безработица през ноември, което е стабилизиране на нивото от октомври, но е значително увеличение от отчетените 11.7% през ноември миналата година.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване