01/08/13 12:42
(http://www.klassa.bg/)

Депардийо не се яви в съда по обвинение, че е карал скутер пиян

Френският актьор Жерар Депардийо не се яви във вторник сутринта в съд в Париж по обвинение, че е карал пиян своя скутер в края на ноември, предаде АФП. Предната вечер той присъства в Швейцария на церемонията по връчване на Златната топка на футболиста Лионел Меси и адвокатът му обясни отсъствието с факта, че се намира в чужбина.
В края на ноември Депардийо бе задържат от полицаите, докато шофираше мотора си като тестът показа три пъти по-високо съдържание на алкохол в кръвта в сравнение с максимално допустимите норми.
Във вторник той трябваше само да декларира в съда, че е виновен и така щеше да избегне процес. Неявяването му пред магистратите може да прехвърли делото в наказателния съд за криминални престъпления, където присъдата ще бъде по-сурова, отбелязва Би Би Си. Той рискува глоба до 4 500 евро и затвор до две години. Адвокатът на актьора увери, че той ще се яви все пак на второто заседание.
Депардийо има няколко лозя и по думите на кореспондента на Би Би Си не крие , че изпива по няколко бутилки вино на ден.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване