01/08/13 09:31
(http://www.klassa.bg/)

Половината престъпни групи в Германия били италиански

Около половината от престъпните групи, действащи в Германия, принадлежат към ндрагетата, калабрийския клон на италианската мафия, заяви началникът на федералната полиция Йорг Цирке, цитиран от ДПА.

Откакто през 2007 г. в Дуисбург бяха убити шестима души, вероятно членове на ндрагетата, тревогата от разширяването на дейността на мафиотската организация извън Италия се засилва.

"Половината от престъпните групи, установени в Германия, принадлежат към ндрагетата. Тя е най-голямата престъпна група от 80-те години на XX в. В сравнение с другите групи, действащи в Германия, италианците имат най-силната организация", каза Цирке.

Изказването му беше разпространено от канцеларията на евродепутатката Соня Алфано, която го покани да участва в конференция в Сицилия по случай 20-ата годишнина от убийството на баща й Бепе, работил като журналист срещу мафията.

Според Цирке е "крайно необходимо" Германия да последва примера на Италия и да въведе като престъпление в наказателния си кодекс принадлежността към организации от мафиотски тип.

По данни на Европол годишните приходи на ндрагетата, чиято база е в Южна Италия, са 44 млрд. евро, което е повече от приходите на многонационални компании като "Майкрософт" и "Епъл".






















ДПA.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване