01/08/13 09:03
(http://www.klassa.bg/)

Ройтерс: Усилията за мир в Афганистан показват признаци на живот на фона на предстоящата среща на Обама и Карзай

Президентът на САЩ Барак Обама и афганистанският президент Хамид Карзай ще обсъдят въпроси около войната, включително нивото на американското присъствие в бъдеще и афганистанската армия по време на тяхната среща в петък. Въпросите около мира обаче ще бъдат най-деликатната точка в техния дълъг дневен ред, предаде Ройтерс.
След близо 10 месеца бавните и колебливи усилия за мир, които включват талибанските екстремисти, правителството на Карзай и други големи афганистански фракции, показват нови признаци на живот, съживявайки надеждите за достигане край на десетилетия на война чрез преговори.
Пакистан, който бива обвиняван от американски и афганистански официални лица, че подкрепя екстремистите, наскоро индикира очевидна промяна на курса на политиката в посока на подкрепяне на сигурността в съседен Афганистан, докато повечето от американските военнослужещи се подготвят за изтеглянето си, посочват високопоставени пакистански и афганистански официални лица.
В друго потенциално значимо развитие представители на талибаните миналия месец се срещнаха с членове нa афганистанския Върховен мирен съвет в близост до Париж. На срещата обаче не присъстваха членове на правителството.




















Ройтерс


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване