01/08/13 15:40
(http://www.klassa.bg/)

СДС призова за бойкот на референдума, „България на гражданите“ обвини ГЕРБ в неискрени позиции

СДС призовава във вторник българските граждани да не участват в референдума.
„Референдумът е политически театър. Липсата на възможност гражданите да вземат информирано решение го прави политически цирк и цената я плащаме всички", изтъкна лидерът на СДС Емил Кабаиванов.
Той посочи, че според закона за пряко участие на гражданите в управлението, ако избирателната активност на референдума е по-малка от тази на последните парламентарни избори, а именно 60,2%, има два варианта - ако активността е под 20%, това означава, че се спират корупционните схеми и проектът „Белене".
Другият вариант е активността да бъде между 20% и 60,2% и в този случай въпросът се връща в парламента и ще продължат корупционните схеми.
Има още една възможност. При активност над 60,2% - тогава се разгръщат всички корупционни схеми и лобита.
Затова СДС е за неучастие в този политически цирк, подчерта Кабаиванов.

Оставаме с впечатление, че ни управляват лабилни хора, които не знаят какво искат по теми като ядрена енергетика. Това каза представителят на движение "България на гражданите Валентин Стоянов. По неговите думи действията на управляващите са реакция на уплашени хора, които имат определени зависимости.
Управляващите се изказват за теми като АЕЦ "Белене" все едно ще се строи някаква дървена барака, добави той. Нито в обществото, нито в индустрията и бизнеса има някой, който да е доволен от енергийното развитие, каза още Стоянов.
Според него по отношение на енергийната ефективност, върху която се поставя акцент, не е постигнато никакво развитие. Напротив, тя намалява с над 7% за миналата година, добави той. Извън референдума Стоянов заяви подкрепа за ядрената енергетика, но се обяви против начина, по който е поставен въпросът.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване