01/08/13 12:31
(http://www.klassa.bg/)

Таблетът - вече и като лист хартия

Таблет, тънък почти колкото лист хартия, при това с гъвкав екран - това е новият PaperTab. Макар засега да е само прототип, разработчиците му от "Пластик Лоджик" (PlasticLogic.com) очакват до няколко години все повече компютри да еволюират в тази посока.

По проекта компанията, която в миналото произвеждаше четци за електронни книги, си сътрудничи с университета "Куинс" в Канада и "Интел Лабс".

Екранът е монохромен, използва технологията на електронното мастило (e-Ink), а размерът му е 10,7 инча.

Таблетът използва Intel i5 процесор , който изглежда не е интегриран в екрана, а е отделен и връзката става посредством тънък кабел.

Устройството, който по думите на създателите си, е революционно, поддържа команди, подавани чрез жестове - например огъване или завъртане на екрана.

Той е проектиран с идеята за по-различна употреба от тази на таблета или лаптопа, с който сме свикнали.

Вместо различните приложения да се превключват на едно устройство, сега един потребител ще може да работи с няколко "листа", на които да вървят различни програми.

Възможно е и да работи само една, а по-голямата площ на два или повече "листа" да се използва като по-голям екран.

Споделянето на файлове също не е трудно - просто допрете двата екрана.

Моделът ще бъде показан пред публика на най-голямото изложение за потребителска електроника - CES, което се открива днес.

Моделът не се очаква скоро по магазините, но гъвкавите дисплеи - независимо дали използват показаната от "Пластик Лоджик" технология или нечия друга, вероятно ще бъде следващата голяма стъпка в развитието на компютрите, смятат анализатори.

Моделът може да видите Тук


















VESTI.bg

 


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване