01/08/13 11:48
(http://radiomilena.com/)

Цветанов: Нямам никакво отношение със скандала в Несебър

cvetan cvetanov610 Цветанов: Нямам никакво отношение със скандала в НесебърНямам абсолютно никакво отношение със скандала около строежа на дюните край Несебър и разбрах от медиите за евентуалната връзка, която приписват на вицепремиера Цветанов, защото Цветан Цветанов никога по никакъв повод нито е давал някакви индулгенции на някого, нито пък ще дава някакви индулгенции за бъдещ период от време. С тези думи вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов коментира информациите в медиите, свързващи го със случая в Несебър и с Тодор Бояджиев, предаде КРОСС.

Когато ми се обадиха медиите, за да питат за връзката евентуално с Тодор Бояджиев, аз попитах – къде е връзката на Цветанов с този строеж или с тези дюни? Журналистът ми каза – вестникарски много добре звучи връзката на Цветанов с някой от този комплекс, коментира МВР шефът.

Тодор Бояджиев ми е семеен приятел. 2009 г. той стана известен с това, че съм станал кум на дъщеря му. Подобни интерпретации и спекулации, както ми беше казал един журналист „вестникарски стои добре“, но аз се стремя единствено да имаме ефективност в борбата с организираната престъпност, каза още Цветан Цветанов.

Смятате ли, че през всичките тези години като министър на вътрешните работи и борбата, която правим срещу организираната престъпност, ще си позволя лукса някъде да се заиграя по този начин? Уверявам ви, че нито сега, нито в минал период от време, нито в бъдещ период от време ще имам някакъв интерес икономически в каквато и да било област. Единственото, което имам интерес, е да преборим организираната престъпност, която е в състояние да се консолидира; връзките на политическата класа през последните 20 години с организираната престъпност. Може политически да понеса определени изказвания, които да бъдат като политическа оценка от нашите политически опоненти. Това е, защото в не малко от случаите има пряка връзка и зависимости на политиците от годините на прехода. Наблюдавайте внимателно всички тези процеси, които текат в момента и които приключиха на първа инстанция, и ще видите точно допирните точки и пресечните точки на политиците с организираната престъпност, и то на най-високо ниво и в представителите на всички институции, които имат пряко отношение към реализирането на интересите на организираната престъпност, заяви вицепремиерът.
Той бе категоричен, че може да застане пред медиите и пред всеки един политически опонент и да му говори с факти.

Правителството е показало своето отношение към престъпността, когато има процедури, които може би са нарушени, трябва да се вземе отношение и да се предприемат действия, които да ограничат това, което би могло да навреди на държавата и на определени общини, където има подготовка за изграждането на някакви комплекси, ако са в нарушение на българското законодателство, подчерта Цветанов.

Премиерът и това, което ще бъде предложено – да бъде създадена анкетна комисия по предложение на БСП, за да се види през последните години кой какви заменки е правил, кой с кого е свързан – смятам, че ще е доста интересно да чуем какво ще обяснява Сергей Станишев за брат си, който е бил сериозен консултант за изграждането на подобни курорти и терени, които са били в защитената зона, добави вътрешният министър.

 Цветанов: Нямам никакво отношение със скандала в Несебър

bookmark Цветанов: Нямам никакво отношение със скандала в Несебърsvejo Цветанов: Нямам никакво отношение със скандала в Несебърgoogle Цветанов: Нямам никакво отношение със скандала в Несебърdelicious Цветанов: Нямам никакво отношение със скандала в Несебърstumbleupon Цветанов: Нямам никакво отношение със скандала в Несебърfacebook Цветанов: Нямам никакво отношение със скандала в НесебърСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване