01/09/13 10:36
(http://www.klassa.bg/)

Sony представи първия в света водоустойчив смартфон

Xperia Z – най-новият смартфон от висок клас на Sony едва ли може да се нарече наистина водоустойчив, както твърдят неговите създатели. Както е показано на видеото по-долу джаджата спокойно може да издържи на измиване под чешмата, но едва ли ще можете да се гмуркате с нея – апаратът издържа до 30 минути на дълбочина до 1 метър.

Въпреки че няма стане част от водолазната екипировка, представеният на стартиращото днес изложение за потребителска електроника CES 2013 смартфон на Sony определено има какво да ни предложи.

Апаратът разполага с впечатляваща 13 мегаписелова задна камера, четириядрен процесор Snapdragon на Qualcomm на 1,5 GHz. Тук можем да добавим и 5-инчов ултра качествен Full HD reality дисплей на 1080 p, като цялата тази електроника е събрана в корпус с дебелина от едва 7,9 мм.

Освен че е непромокаем, Xperia Z е устойчив и към прах – един от основните врагове на всяка електроника. Отделно екранът му е покрит с устойчиво към надраскване стъкло.

Апаратът работи под Android 4.1 Jelly Bean и разполага със система за близка комуникaция (NFC) – надеждна технология за трансфер на данни, която днес се свързва най-вече с т.нар. мобилни разплащания, превръщащи смартфона в електронен портфейл.

Наред с Xperia Z по време на CES 2013 от японския технологичен гигант представи и много близката модификация Xperia ZL.

Според публикуваното от Sony прессъобщение се очаква новият флагман да се появи на пазара през първото тримесечие на 2013 г., като за момента цената му не е обявена официално.


Още за характеристиките на водоустойчивия телефон, както и видео, което го представя, може да видите Тук

















Sony



Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване