01/10/13 14:28
(http://www.klassa.bg/)

Майкрософт продал 60 млн. лиценза и ъпгрейда за "Уиндоус 8"

Софтуерният гигант Майкрософт продаде над 60 млн. лиценза и обновления за новия си "Уиндоус 8" през първите десет месеца от престоя на продукта на пазара.

Тами Релър – главен финансов директор в Майкрософт, обяви, че продажбите на "Уиндоус 8" растат в съответствие с тези на "Уиндоус 7" - предходната операционна система, която излезе на пазара през 2009 г..

Според в-к "Сидни Морнинг Хералд" резултатите са солиден, но не и впечатляващ старт на новия майкрософтски продукт, който не успя да съживи мудните продажби на персонални компютри. Новите тъчскрийн устройства с "Уиндоус" пък все още не грабват окото на потребителите.

Новината означава, че лидерът в областта на софтуера е пласирал близо 20 млн. лиценза и обновления на "Уиндоус" от края на ноември, когато обяви, че е постигнал 40 млн. продажби. Това класира новата операционна система редом до "Седмицата", която се продаваше по средно 19,4 млн. месечно през първите си девет месеца на пазара.





















АФП
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване