01/10/13 06:15
(http://www.klassa.bg/)

По-"умни" телевизори от LG

Корейският електронен производител LG ще демонстрира новата серия CINEMA 3D Smart TV телевизори на тазгодишното изложение за потребителска електроника CES 2013 в Лас Вегас. Новата линия осигурява опростен достъп до съдържание и по-лесно споделяне на файлове, благодарение на новата версия на дистанционното управление Magic Remote

Гамата от модели и размери, която ще бъде показана на CES включва 84-инчовия Ultra HD и 55-инчовия OLED TV.

Контролът над въпросните приемници се улеснява от подобрените версии на интерфейса Smart Home и споменатия вече Magic Remote. Smart Home включва функции като My Interest Cards специална папка с приложения и съдържание, които осигуряват бърз достъп до предпочитаните новинарски сайтове или прогноза за времето.

Дистанционното управление Magic Remote е с нов дизайн за по-лесна навигация и по-добро взаимодействие с телевизора. Устройството стъпва на познатите възможности за управление чрез посочване, завъртане, жестикулиране и гласови команди.

На CES LG ще акцентира и върху функцията Voice Mate, която представлява подобрена версия на технологията за гласово управление. Тя позволява едновременно търсене във всички елементи на платформата LG Smart TV услуги от типа Video-on-demand (VoD), онлайн търсачки, външни устройства и други.

Тук можем да споменем и усъвършенстваната функция SmartShareTM, която позволява на потребителите да създават огледални образи на съдържание от други устройства на LG Smart TV телевизора посредством различни варианти на свързване, включително WiDi и Miracаst.  

Моделите за 2013 осигуряват още по-лесно споделяне с функцията Tag On, която осъществява бърза връзка между две устройства. За да я използват, потребителите трябва просто да задържат смартфона си или друго устройство, поддържащо NFC. Линията телевизори за тази година поддържа и LG Cloud, което позволява на потребителите да използват съдържанието, независимо от тяхното местоположение. .

Високо качество на картината при LG CINEMA 3D Smart TV е осигурено благодарение на усъвършенствания си процесор и графична карта на телевизора. Скоростта на процесора е с около 120% по-висока от тази на предходни модели от високия клас.

Графичната карта пък обработва картината три пъти по-бързо в сравнение с предходните модели. Това означава, че изображенията са по-чисти и ясни, което е особено важно при видео игри и гледане на динамични сцени.

И не на последно място – за възпоизвеждане на 3D изображения е изполвана технологията Film Patterned Retarder (FPR). При нея използвани олекотени очила, които не размазват картината.























LG

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване