01/10/13 15:11
(http://www.hsnovini.com/)

Температурите в училищата в областта са нормални

Температурите в класните стаи в норма

2 сигнала за температури под изискуемия минимум в училища от региона са били подадени от началото на 2013- та. Те са неоснователни и след измервания е било установено, че всичко е в норма, коментираха от местната здравна инспекция.

Един от сигналите е бил за гимназията по дървообработване и строителство в Хасково. Било е съобщено, че температурите не позволяват нормалното провеждане на учебни занятия. Инспекторите от здравната инспекция в града са посетили училището. След измервания е било установено, че температурата са в нормата.

“Нашите колеги бяха на проверка, измервали са температурите и навсякъде в училището те са били нормални. В общежитието са били измерени около 18- 19 градуса, а в учебния корпус са били 20, което е в нормата”, коментира д-р Ели Ташева от РЗИ- Хасково.

Днес инспекторите проверяваха по сигнал и помощното училище в Харманли „П. Р. Славейков” , но и там температурите са били в норма. До сега след зимната ваканция е нямало други сигнали, информира д-р Ташева. Оттам заявиха, че не винаги са реални сигналите и често пъти са безпочвени. От здравната инспекция обясниха, че често причини за занижените температури са самите деца, които отварят прозорците в класните стаи, за да могат да си спечелят няколко дни допълнителна ваканция.

Хасково Новини

Директорът на гимназията Александър Батинов показа, че температурите са в норма

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване