01/11/13 14:22
(http://www.hsnovini.com/)

Обвинен в убийство се отказа от показания и от адвоката си

Обвиняемият Станимир Колев

Истинска драма се разигра днес в хасковския окръжен съд. Точно преди да започна заседанието по делото за убийството на 66- годишния Георги Минков, обвиняемия по делото Станимир Станиславов Колев се отказа от предварително заявеното от него и служебния му защитник Веско Георгиев желание делото да се гледа по съкратено производство. Въпреки, че защитникът на Колев го увещаваше дълго време да поддържа първото си желание, обвиняемия каза, че иска процедурата да се гледа по общ характер. Освен това, той се отказа и от служебния си защитник като заяви, че ще си намери нов, който да го защитава като невинен.

Припомняме, че в края на февруари миналата година трупът на Георги Минков бе открит с прерязано гърло край въжената линия между местността Дурхана и село Крум от служител на помпена станция. Впоследствие Станимир бе арестуван и срещу него бе повдигнато обвинение, че умишлено е заклал възрастния мъж.
Станимир сам е признал пред психолози от института на МВР, че сутринта на 22- ри февруари се събудил и решил да убие някой циганин. Открит е и ножът, с който е заклана жертвата. Георги не е от ромски произход.
Първоначално Колев отричал да има каквото и да е общо със смъртта на Минков.
Освен открития нож криминалисти са установили, че Колев си е купил латексови ръкавици от аптека в Димитровград.

Днес адвокатът на обвиняемия заяви, че най- вероятно други хора в затвора в Стара Загора, където в момента е задържан Станимир Колев, са му дали съвет, той да се откаже от досегашните си показания и да иска делото да се гледа по общ характер. Той допълни, че не вижда причина Колев да твърди, че е невинен, след като всички експертизи сочат него като извършител и самият той си бил признал.

След като днес подсъдимият открито заяви пред съда, че не е той убиеца и че няма нищо общо със случая, както и че иска нов адвокат, 5- членния съдебен състав, начело със Стратимир Димитров не даде ход на делото и го отложи за 15- ти февруари. За тогава ще бъдат призовани свидетели и вещи лица. Обвиняемият трябва също така да си е осигурил защитник, а за да не остане без такъв от съда му назначиха резервен.

Хасково Новини

Новият татос на Станимир, който си е направил в лечебницата на затвора в Стара Загора

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване