01/12/13 19:27
(http://www.klassa.bg/)

Челси нанесе историческо поражение на Стоук Сити

Европейският шампион Челси нанесе рекордно домакинско поражение на Стоук Сити, печелейки с 4:0 днешното си гостуване на крепостта "Британия Стейдиъм" в среща от 22-ия кръг на английската Висша лига. Никога до този момент Стоук Сити не бе губил домакинство от Висшата лига с по-голям пасив от два гола.

Победата изкачи "сините" на трета позиция във временното класиране, като Челси събра актив от 41 точки и изпревари отбора на Тотнъм. Куриозното е, че нападателят на домакините Джонатан Уолтърс си отбеляза два автогола в течение на двубоя и дори пропусна дузпа за своите, докато по едно попадение за Челси добавиха Франк Лампард от дузпа и Еден Азар.

Както и се очакваше, Демба Ба започна сред титулярите на Челси, оставяйки Фернандо Торес на резервната скамейка. Хуан Мата отново оперираше зад нападателя, докато Еден Азар и Райън Бъртранд започнаха на фланговете. Франк Лампард получи място сред титулярите, оформяйки партньорство с Рамиреш в средата на терена. Завръщане в игра след няколко месеца направи и капитанът Джон Тери, който десет минути преди края замени Хуан Мата. Тери дори успя да причини дузпа, която обаче домакините не успяха да реализират.

Кенуайн Джоунс бе предпочетен пред Питър Крауч в атаката на "грънчарите", подкрепян от втора позиция от Чарли Адам, Матю Етерингтън и направилият крайно злополучен мач Джонатан Уолтърс.

Първото полувреме на "Британия" вървеше към нулево равенство, въпреки че и двата тима имаха шансове за реализиране на първи гол. В 7' Кенуайн Джоунс бе неточен, а в 25' Бегович отрази удар на Франк Лампард. В 34' отново Бегович се намеси след удар на Демба Ба, а при добавката Рамиреш бе блокиран от Уилкинсън.

Постепенно се стигна до добавеното време на първото полувреме, когато Джонатан Уолтърс си отбеляза един от двата автогола в срещата. Сесар Аспиликуета центрира в наказателното поле на "грънчарите", където Уолтърс с красив плонж шокира собствения си вратар за 0:1.

През втората част отборът на Тони Пюлис съвсем рухна, докато Челси се развихри в предни позиции.

Между 63' и 65' "сините" нанесоха двоен удар на своя съперник, като отново Джонатан Уолтърс прати топката в собствената си мрежа. Това отново се случи след центриране в наказателното поле, където ирландецът не се ориентира добре и удвои преднината на лондончани - 0:2.

Само две минути по-късно Челси реши всичко в мача, бележейки и трети гол. Роберт Хут фаулира Хуан Мата в наказателното поле на Стоук, а Франк Лампард не сбърка от бялата точка за 0:3.

Европейските шампиони продължиха да се забавляват на "Британия", като в 73' се стигна и до четвърти гол в мрежата на домакините. Еден Азар матира Бегович със страхотен изстрел с левия крак, който не остави шансове на вратаря - 0:4.

В заключителните минути Стоук можеше да направи загубата си малко по-почетна, след като влезлият в игра Джон Тери фаулира антигероя за деня Джонатан Уолтърс. Ирландецът обаче направи деня си още по-злощастен, не успявайки да намери очертанията на вратата.


















iNews.bg



Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване