01/13/13 16:59
(http://radiomilena.com/)

нестандартен урок по география и икономика в СОУ „Любен Каравелов”-Несебър.

1421 нестандартен урок по география и икономика в СОУ „Любен Каравелов” Несебър.

С пъстри постери и атрактивни презентации 7-класници грабнаха вниманието на своите съученици. „Здравствуйте” , „селям алейкум”, „намасте”, „нихау”, „коничиуа”, „селамат паги”- така звучаха поздравите на „гостите” към несебърските ученици на руски, арабски, индуски, китайски, японски и индонезийски.„Азиатците” запознаха  българските си домакини с интересни особености на езика, традициите, обичаите, облеклото, заниманията и националната кухня на страните, които презентираха.
Всички добиха представа колко метра плат са необходими за едно сари, как изглеждат китайското ципао, традиционните японски кукли „кокеши” и руските матрьошки, както и кои жени в Индия могат да си изрисуват червена точка „бинди”. Стана ясно, че признак на лош вкус в Япония е да се подаряват остри предмети, в Китай-часовници,а в Индонезия-парфюми. Не липсваше информация за Тадж Махал, Боливуд и за екзотичната азиатска кухня. Симона застана пред географската карта на Азия с типична японска прическа и кимоно, препасано с широк пояс „оби” с панделка на гърба, а на главата си Митко бе сложил бяла гутра, придържана от черен огал.

В края на деня освен удовлетворението от добре свършената работа на своите ученици преподавателят по география и икономика Мара Момчилова се сдоби с оригинален съд пълен с ароматен руски чай и дузина рецепти за традиционни руски, китайски, арабски, японски и индонезийски ястия, приготвящи се с екзотични подправки като кардамон, канела, ванилия, кориандър,джинджифил и др. Ивона и Дида успяха да я изненадат в часа с вкусно блюдо китайски ориз,аранжиран с дафинови листа  и ефектна купа с нишесте, богато декорирано с шоколад.

 нестандартен урок по география и икономика в СОУ „Любен Каравелов” Несебър.

bookmark нестандартен урок по география и икономика в СОУ „Любен Каравелов” Несебър.svejo нестандартен урок по география и икономика в СОУ „Любен Каравелов” Несебър.google нестандартен урок по география и икономика в СОУ „Любен Каравелов” Несебър.delicious нестандартен урок по география и икономика в СОУ „Любен Каравелов” Несебър.stumbleupon нестандартен урок по география и икономика в СОУ „Любен Каравелов” Несебър.facebook нестандартен урок по география и икономика в СОУ „Любен Каравелов” Несебър.Сподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване