01/14/13 13:53
(http://www.hsnovini.com/)

Инспектори иззеха домашна сланина от пазара в Димитровград

Снимка: архив

Сланина – домашно производство са иззели от зеленчуковия пазар в Димитровград инспекторите от Областна инспекция по безопасност на храните, при проверки през миналата седмица. На двамата търговци са издадени актове.

Търговците са продавали малко количество сланина. Стоката е била без задължителната маркировка, оказваща произхода й по Закона за ветеринарно-медицинската дейност. Иззетите количества са пренасочени към екарисаж. Санкционираните търговци следва да платят глоба от 50 до 250 лева.

През миналата седмица инспекторите са направили общо 95 проверки в региона. Съставени са 15 предписания, по-голяма част от тях в Свиленград. Всичките са за санитарно-хигиенно състояние на проверените обекти.

Продължават засилените проверки на всички видове млечни продукти. Инспекцията следи за качеството на продуктите и дали всички показатели са оказани на етикета. Следи се и за хигиената в млекопреработвателните фирми от региона. Проверките ще приключат на  31 януари, информираха от агенцията.

 Хасково Новини
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване