01/14/13 15:26
(http://www.klassa.bg/)

Камерън изключи скорошен референдум за ЕС, поиска точна прогноза за наплива на българи и румънци

Премиерът на Великобритания Дейвид Камерън отхвърли вероятността в скоро време да има референдум за членството в ЕС, като подчерта, че интересите на страната са да остане в съюза, предаде АФП. В интервю пред Би Би Си Радио 4 Камерън определи един референдум като „лош избор“ и в същото време заяви, че Великобритания няма да „потъне“, ако напусне ЕС. Той добави, че има намерение да предоговори отношенията между Брюксел и Лондон.
Камерън се опита да успокои критиците в средите на бизнеса и политиката, които предупреждават, че несигурността около един бъдещ референдум може да постави в риск британския бизнес. Проевропейски настроеният Лорд Хеселтайн от партията на Камерън и други нейни членове предупредиха, че референдумът може да застраши перспективите за бизнес в Обединеното кралство. Други съпартийци на Камерън пък го притискат да проведе допитването и го обвиняват, че не прави достатъчно, за да върне част от правомощията обратно от ЕС във Великобритания.
Камерън подкрепи министъра на регионалното развитие Ерик Пикълс, че липсва официална информация колко българи и румънци ще дойдат във Великобритания, след като отпаднат ограниченията за работа за двете държави в края на декември. Не може да се правят официални прогнози, ако няма надеждни цифри, каза премиерът. Той добави, че това е трудна задача и трябва да се отдели време за нея.
Предишното лейбъристко правителство доста подцени броя на имигрантите от първата вълна на присъединяване към ЕС от Източна Европа, отбелязва Би Би Си. Пикълс се притеснява сега, че очакваният наплив на румънци и българи ще задълбочи съществуващите проблеми с жилищата в кралството.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване