01/14/13 16:44
(http://www.hsnovini.com/)

Курумбашев: Референдумът е началото на края на управлението на ГЕРБ

Въпреки опоненти БСП и АТАКА на една маса, за да кажат “Да” на референдума

Предложение за промени в Закона за държавното обществено осигуряване за 2013 година са внесли в Народното събрание Сергей Станишев, Корнелия Нинова и Емилия Масларова. В него депутатите предлагат увеличението на пенсиите да се изплаща от 1 януари, майчинството на дете от 1 до 2 години да стане 310 лева, както да се дадат следколедни бонуси на майките и пенсионерите. Това съобщи на пресконференция днес в областния град Емилия Масларова. Заедно с депутатите Петър Курумбашев и професор Станислав Станилов от партия „Атака” коментираха предстоящия референдум за бъдещето на ядрената енергетика.

Атака и БСП застават заедно на позицията, че България има нужда от нова ядрена централа.  Като шамар за ГЕРБ, определиха бъдещият референдум тримата депутати. “Това управление ще получи не вот на недоверие от българския парламент, а от българския народ. И този референдум е началото на края на управлението на ГЕРБ”, заяви Курумбашев. Според депутатът, който не прави собствени електроцентрали, ще плаща чужди. АЕЦ Белене трябва да бъде изграден като проект с държавно участие, за да не се окаже, че след това чуждестранен инвеститор ще го направи като 100 процента частен проект, а след това  да прибере печалбата, заяви той.

60 000 работни места по време на строителството на електроцентралата в Белене ще бъдат разкрити, прогнозират депутати.  Те припомниха, че изграждането на АЕЦ Белене ще струва не повече от 12 милиарда лева, а не както често се тиражира 22 милиарда. Те ще бъдат изплатени за близо 14 години.

Репортаж гледайте в новините на телевизия Рекординг.

Хасково Новини

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване