01/14/13 14:54
(http://www.hsnovini.com/)

Станислав Станков поиска оставката на съдийския шеф Стефко Станев

Снимка: архив

БК „Хасково 2012” допусна поражение от тима „Левски” в среща от Националната баскетболна лига за жени, играна на 12- ти януари в столицата. Заради съдийските отсъждания, след края на мача изпълнителния директор на хасковлийки Станислав Станков поиска оставката на съдийския шеф Стефко Станев.

Отборът на Хасково загуби дербито на кръга с „Левски”, с което столичани компенсираха загубата нанесена им на старта на шампионата. В двубой, в който и двата тима играха добре, домакините постигнаха победата на свой терен с 85:68 точки. Първата четвърт столичани взеха при резултат 28:18. През втората част хасковлийки намалиха разликата. След почивката „Хасково 2012” успя да вземе третата четвърт с 12:16 точки. В последната част отново столичанки отбелязаха повече и я взеха с 22:16.

Крайният резултат бе 85:68.  Заради спорни отсъждания на реферите, не само в тази среща, а и в предни, изпълнителният директор на отбора Станислав Станков поиска оставката на съдийския шеф Стефко Станев.

За Хасково Новини Станислав Станков заяви, че до скандал се е стигнало и с треньора на мъжкия тим на „Левски” Константин Папазов. В момент, когато хасковлийки с добра игра намалили разликата до 3 точки, Тити Папазов говорил на съдията и реферите започнали да свирят срещу гостуващия отбор, което станало повод за пререкания между двамата след последния съдийски сигнал.

За хасковския отбор най- резултатна бе Зорница Найденова с 16 точки, следвана от Амра Мехмедич с 14 точки и 7 асистенции. Латвийката Анита Тейлане реализира 12 точки и 8 борби, в своя дебют за отбора.

За победителките най- резултатни бяха Радослава Бъчварова която приключи с 18 точки. Даниела Петева добави 15 точки, а с по 12 и 9 борби завършиха Шарел Алън и Вера Перостийска.

В следващият кръг „Хасково 2012”почива, след което домакинства на „Берое” Стара Загора.

Младен Желязков
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване