01/16/13 19:28
(http://www.klassa.bg/)

Бойко Борисов: ГДБОП знае къде са Галеви

Днес на Министерски съвет сме взели решение във връзка със собствеността на медиите, и съм възложил на министър Рашидов да провери, каза премиерът Бойко Борисов в интервю за ТВ+.

Всеки трябва да декларира своята собственост и хората да знаят. Ако дадената медия е финансирана от посредник на газ, е ясно защо тя е против даването на концесия за добив на газ в Черно море – каза Борисов. Или - ако лидерът на дадена партия, собственик на телевизия, участва в изборите, то е ясно, че тази медия ще говори само срещу нас, посочи Борисов.

На въпрос за т.нар. рутинна проверка на полицията в ТВ+ и дали е бил предварително предупреден, Борисов каза: „Не и те нямат нито задължението, нито навика, нито е редно да ме предупреждават”. В петък, когато вашите собственици спечелиха четвъртия джиесем оператор в България, и публично в КРС получиха своя лиценз, те са изключително доволни. Ползват изключително подкрепата на правителството, включително и за спътника. Най-малкото имате основание да сте недоволни от правителството, каза Борисов. „От вътрешна информация, която е дал ваш служител, че има нередности – двойно счетоводство – така е дошла проверката”, каза Борисов.
Борисов се съгласи с водещия, че част от медиите се държат като частни феодални армии, които водят първо борба между своите икономически конкуренти, дори не водят борба за медийния пазар, а водят битка помежду си за интереса на своите собственици.
Възложена е проверка на Комисията за защита на потребителите - КЗП във връзка с това, че даден оператор не излъчва дадена телевизия, а потребителите са си платили, посочи Борисов. "В понеделник съм помолил г-н Веселин Златев - да направят необходимата проверка, защото във всички случаи, потребителите са ощетени. Едни търсят апарати, други антени… в края на краищата не мога да гледам на Слави Трифонов шоуто”, посочи Борисов.

На въпрос – знаете ли къде са братя Галеви, Борисов каза: Не ми е работа да ги знам, но службите работят и съобщиха, че знаят. На въпрос – това в България ли е, Борисов каза „не”. „Предприети са необходимите мерки. Има държави, откъдето връщането им обратно не е възможно”, каза Борисов. Шефът на ГДБОП Станимир Флоров и на мен ми е съобщил, че знаят къде са братя Галеви, каза Борисов.

www.novini.bg

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване