01/16/13 17:22
(http://www.klassa.bg/)

Готвят национален протест срещу забраната за пушене

Национален протест срещу пълната забрана за тютюнопушене в България ще организира на 1-ви февруари Националната асоциация на свободните-Свободен избор.

Председателят на новосъздаденото движение Андрей Слабаков обяви, че освен против забраната за пушене, ще се борят и за други важни обществени каузи, сред които са увеличаването на размера на майчинските и срещу футболното хулиганство.

Според Андрей Слабаков забраната за пушене на обществени места не е накарала хората да се откажат от вредния навик. По думите му по-ефективно би било да се обърне внимание на подрастващите за вредите от цигарите. „Просто някой да се занимава с децата до 18 години. Децата масово пушат не защото ние им даваме лош пример, а защото навсякъде се продават цигари. Ако смятате, че законът за тоталната забрана нещо ще промени, мога да ви кажа, че влезлите в държавната хазна приходи от акцизи от цигарите са с 300 млн. повече, тоест започнаха да пушат още повече. Една от нашите основни идеи е да се борим против законите, които разединяват и правят пак на парчета българското общество. Това е поредният такъв закон", коментира Слабаков.


www.novini.bg
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване