01/16/13 12:53
(http://radiomilena.com/)

Дарик напуска АБРО

eb7081e5cbc01ef7d6bc3736d58efd4b 300x182 Дарик напуска АБРОБългарското национално Дарик радио подаде документи за напускане на Асоциацията на Българските Радио – и Телевизионни оператори (АБРО), съобщиха от медията. Ефективността на асоциацията е под въпрос и това е причина за желанието на медията да се оттегли от нея, уточняват от ръководството. Дарик бе единствената национална радиомрежа, член на АБРО. Член на асоциацията е и bTV, която в края на месец декември миналата година влезе в търговски спор с кабелния оператор „Булсатком“.
През тази седмица АБРО оповести позицията си по добилите публичност проблеми между телевизиите и кабелните оператори.
Чрез нея бяха отправени нападки към „Булсатком“, че укрива абонати. Освен това АБРО обърна внимание, че операторите задържат над 80% от приходите си, които според АБРО би следвало да се инвестират в покупки на телевизионна продукция.
Така изразена позицията на АБРО не е потвърдена от Дарик радио, тъй като медията не следи текущата кореспонденция в асоциацията, която се готви да напусне.
Тъй като намира изнесените в позицията твърдения за „манипулативни“ „Булсатком“ обяви вчера категорично намерение да потърси правата си в съда.

 Дарик напуска АБРО

bookmark Дарик напуска АБРОsvejo Дарик напуска АБРОgoogle Дарик напуска АБРОdelicious Дарик напуска АБРОstumbleupon Дарик напуска АБРОfacebook Дарик напуска АБРОСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване