01/16/13 18:41
(http://www.klassa.bg/)

Модернизират МБАЛ - Разлог с 5 млн. лева

Община Разлог изпълнява два проекта за модернизирането на Многопрофилната болница за активно лечение /МБАЛ/ в града на
обща стойност 5 млн. лева, съобщиха от общинската управа.

Инвестират се и собствени средства за ремонта и купуването на апаратура за физиотерапевтично отделение. Кметът на общината инж. Красимир Герчев коментира по този повод, че стремежът на общинската управа е МБАЛ-Разлог да се превърне в модерен лечебен център, с най-съвременна апаратура и условия на лечение и долечение. Очаква се също разрешение от Министерството на здравеопазването за откриването и на отделение по физиотерапия. За привличането на нови кадри в здравното заведение в Разлог са предприети стъпки за осигуряване на апартаменти във ведомствени жилища на общината.

Осъществяването на започнатите вече проекти ще повиши нивото на акредитация пред Здравната каса, убедени са ръководителите на
общината. Проектът "Подкрепа за повишаване на диагностично-лечебния капацитет и подобряване възможностите за долекуване и продължително лечение в "МБАЛ - Разлог" ЕООД" е на стойност 4 455 685 лева. Той се финансира по оперативната програма "Регионално развитие 2007-2013 г." и ще позволи ремонт и реконструкция на болничното заведение и купуване на високотехнологично оборудване, информираха от общинската управа. Община Разлог изпълнява и друг проект - на стойност 560 000 лева - финансиран от международния фонд "Козлодуй". Той предвижда да бъде извършен много сериозен ремонт на сградата на болницата и осъществяване на мерки за енергийна ефективност.



www.novini.bg
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване