01/16/13 17:19
(http://www.klassa.bg/)

Община Сопот храни 300 от най-бедстващите работници на ВМЗ

300 от най-бедстващите работници във ВМЗ-Сопот ще се хранят веднъж дневно в социалната трапезария на общината. Това съобщи кметът на Сопот Веселин Личев, който е обсъждал идеята със социалния министър Тотю Младенов.

По думите на Личев министърът работи активно в посока, бъдещите съкратени във ВМЗ директно да бъдат пренасочени на работа по Европейски програми със заплата от 380 лева. Те ще се занимават със залесяване, еко-пътеки или да вършат някаква друга спомагателна работа в самия завод. Сопотският кмет уточни, че ако бъдат съкратени голям брой хора, то трябва да се увеличи изравнителната субсидия на града, защото първоначално общината ще трябва да изплаща заплатите по европрограмите. По предложение на бивши и настоящи служители на ВМЗ на министър Делян Добрев ще бъдат изпратени три предложения. Първото е БНБ да отпусне кредит от 5 млн. лева на завода, а останалите две предвиждат съкращенията да не засегнат повече от 300 души и обвързване на „Кинтекс” със ВМЗ.

Copyright © CROSS Agency Ltd.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване