01/16/13 09:06
(http://radiomilena.com/)

Посвещенията на Яворов

В българската история има периоди, към които се отнасяме с нескрита носталгия. Такива са годините от началото на ХХ век до войните – време на културни върхове, на големи надежди, златни години, българско време, какви ли не определения сме чували за тях. Но времето, това са хората, които го изпълват. И ако потърсим символите на това българско десетилетие, ние няма как да не се сетим за Пейо Яворов. Човекът с пълноценно участие в културния живот на държавата и като творец и като негов организатор, човекът, който преминава, както всички тогавашни българи от опиянението до покрусата – обществена и лична. Всеки негов ред, всяко едно негово действие, дори всеки един предмет, до който Яворов се е докоснал е едно послание. Това се опитва да покаже изложбата, открита във фоайето на Читалище “Просвета 1888” гр. Поморие по инициатива на библиотеката към читалището, с автор Пенка Кирякова и художник Евелина Велинова, използвайки като повод посвещението към негови приятели и съмишленици, да изведе посвещението към България.

IAVOROV 122 300x183 Посвещенията на Яворов

IVOROV 77 300x184 Посвещенията на Яворов

IAVOROV 44 300x189 Посвещенията на Яворов

IVOROV 331 300x194 Посвещенията на Яворов

 Посвещенията на Яворов

bookmark Посвещенията на Яворовsvejo Посвещенията на Яворовgoogle Посвещенията на Яворовdelicious Посвещенията на Яворовstumbleupon Посвещенията на Яворовfacebook Посвещенията на ЯворовСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване