01/16/13 14:53
(http://www.klassa.bg/)

Работничката от ВМЗ-Сопот Даниела Генкова: Ще продам пръстените

Не му прави чест на премиера да говори така, заяви в сряда работничката от ВМЗ Сопот Даниела Генкова, на която Бойко Борисов потърси сметка за златните пръстени по ръката й.
”Това са пръстени, които съм придобила в моминските си години. Но, ето аз ще ги продам, за да си платя сметките този месец. Питам, какво ще правя следващия месец? Какво ще правят останалите работници? Да продадат дрехите си, апартаментите си? Какво да продадат, за да преживеят?", коментира  Генкова пред БНР. Тя на няколко пъти определи поведението на Борисов като „нечестно“.
Преди ден Борисов съобщи, че 700-800 работници от ВМЗ-Сопот трябва да бъдат съкратени, за да може дружеството да бъде приватизирано, защото никой не го иска с 3200 души състав. Премиерът даде да се разбере, че не приема за чиста монета твърденията на работниците, че заради неизплатените им заплати не могат да си покрият основни разходи и изнемогват.
 "На госпожата, която ми пращаше лук, всичките й пръсти са със златни пръстени. А ми праща лук. Аз нямам златни пръстени", коментира Бойко Борисов.
По време на протестите на работниците преди празниците Генкова символично подари вечерята си, състояща се от филия хляб и лук на премиера.
Попитана дали вярва на управляващите, че работниците ще получат парите си до края на седмицата, Генкова заяви: ”Вярваме само, когато видим парите в банкомата”. Тя съобщи, че в момента живее със 100 лева аванс, от които 80 лева веднага отиват за заем към банка.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване